chování a bezpečnost ve cvičné kuchyňce
Tento text si můžete vytisknout a vlepit do sešitu.
Chování a bezpečnost ve cvičné kuchyni
Žák:
- přichází k učebně se zvoněním a již připraven (oblečení, sešit, ŽK, ..)
- má umyté ruce, čistou nádobku na výrobky, čistou zástěru a utěrku
- nesmí být bos, má tričko s krátkým rukávem a dívky svázané vlasy
- neopouští zbytečně své místo
- bez dovolení vyučující neopouští učebnu
- pečlivě sleduje pokyny k práci, zapisuje si poznámky, vlepuje si recepty do sešitu
- vede si účetnictví na deskách sešitu
- pokud chybí, doplní si veškerou probíranou látku, nezapočítává si omluvenou hodinu do účetnictví
- sleduje web vaření 7. ročník, plní zadané domácí úkoly
- předloží sešit ke kontrole do 15.11., 15. 1., 15.3., 15.6. se zápisy, recepty, úkoly, účtem
- udržuje pracovní místo v čistotě, umývá a uklízí použité nádobí
- pracovní místo odevzdá naprosto čisté (vyjímkou jsou horké plechy a pánve)
- velmi opatrně zachází s noži, vidličkami,....střepy
- nikdy neochutnává připravované pokrmy
- vlastní výrobek jen ve své krabičce - ten už může konzumovat
- každé zranění ihned nahlásí vyučující
- rozlité tekutiny utře papírovou utěrkou, umyje si ruce
- rozbité předměty ihned nahlásí, opatrně odklidí a zajistí náhradu (po dohodě s vyučující)
- případné dotazy řeší s vyučující